Erikoispuhdistus

Suoritamme erikoisosaamista vaativat puhdistustyöt sisäilma- ja saneerauskohteissa, sekä vahinko- ja häätötapauksissa. Ammattilaistemme käsissä hoituvat monipuoliset desinfiointityöt, tehopuhdistukset sekä kalmasiivoukset. Erikoispuhdistuksiin kuuluu seuraavat palvelut:

  • Homepölysiivous ja kuitupölysiivous
  • Homeenpoisto, homepuhdistus sekä kemikaalikäsittelyt
  • P1-puhdistus ja pölynhallinta
  • Rakennus- ja saneeraustyön jälkeinen siivous ja tehopuhdistus
  • Tilojen ja irtaimiston desinfiointi
  • Kalmasiivous ja kuolinpesän tyhjennys
  • Häätöasunnon tyhjennys ja raivaussiivous

Homepölysiivous ja kuitupölysiivous

Homeelle ja homepölylle altistuminen aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja, kuten hengitystie- ja iho-oireita, toiminnallisia häiriöitä sekä kuumetta, väsymystä ja pahoinvointia. Pitkäaikainen altistuminen voi aiheuttaa astmaa, homepölykeuhkoa sekä lisätä hengitysteiden tulehdussairauksia. Oikein suoritettuna homepölysiivous on luotettava keino sisäilman laadun parantamiseksi, sekä haitallisten mikrobien, kuten homeiden ja sädesienen poistamiseksi pinnoilta. Homepölysiivouksessa kaikki pinnat katosta lattiaan käydään mekaanisesti läpi ja irtaimisto puhdistetaan joko paikan päällä tai puhdistuslinjastollamme. Onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi koulutettu ja kokenut henkilökuntamme käyttää työssään markkinoiden luotettavimpia laitteita ja turvallisia kemikaaleja.

Rakennus- ja saneeraustöiden jälkeen pinnoille ja ylärakenteisiin saattaa jäädä rakennuspölyjä ja avonaisia kuitulähteitä, joista kulkeutuu ajan mittaan ilmavirtausten mukana haitallisia kuitupölyjä hengitysilmaan. Kuitupölyt, kuten mineraalivillakuidut, aiheuttavat ärsytysoireita ja heikentävät merkittävästi sisäilman laatua. Ammattilaisemme poistavat kuitupölyt ja kuitulähteet hankalimmistakin paikoista, kuten alaslaskettujen kattorakenteiden ja korkealla sijaitsevien ilmastointiputkien päältä.

P1-siivous ja pölynhallinta

Puhtausluokka P1 tarkoittaa vaativan puhtausluokituksen mukaista siivoustasoa, jonka mukaan lika- ja pölykertymät eivät saa ylittää sisäilmaluokituksen mukaan määritettyjä arvoja. Koulutettu henkilökuntamme tuntee P1-tason vaatimukset ja käytössämme on parhaat välineet onnistuneen siivouksen takaamiseksi.

Rakennustyöstä syntyy monenlaisia terveydelle haitallisia pölyjä mm. kivi-, betoni- ja puuaineksesta, sekä eriste- ja levymateriaaleista. Pölyn lisäksi mikrobit, käytettävät kemikaalit ja mahdolliset haitta-aineet aiheuttavat terveysriskin. Pölynhallinta on erittäin tärkeässä roolissa terveyden, turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta. Oikein suoritetulla pölynhallinnalla on suora vaikutus rakentamisen laatuun ja sillä saavutetaan myös merkittäviä kustannussäästöjä.

Desinfiointi

Desinfiointia tarvitaan silloin, kun tavoitteena on eliminoida bakteereita, viruksia, homeita tai sieniä pinnoilta ja materiaaleista. Tyyppillisiä tilanteita ovat esimerkiksi viemärivahingot, eritesiivoukset, koronavirusdesinfioinnit sekä rakenteiden desinfioinnit home- ja kosteusvauriokorjausten jälkeen. Desinfiointitöihin kuuluu sekä tilojen, että irtaimiston desinfiointi. Desinfioitavia tiloja voivat olla asunnot, toimistot, yrityksen toimitilat tai harrastetilat, kuten kuntosalit. Desinfioimme myös julkiset tilat, kuten koulut, ravintolat, päiväkodit ja myymälät.

Kalmasiivous

Kuolemantapauksen kohdatessa asunnon siivoaminen voi olla omaisille haastavaa. Olemme apuna silloin, kun asunnossa tarvitaan perusteellista puhdistusta ja epämiellyttävien hajujen poistoa. Pitkään menehtyneenä ollut henkilö on saattanut aiheuttaa materiaaleille vahinkoa, jolloin pintoja joudutaan purkamaan ja uusimaan. Suoritamme myös kuolinpesien tyhjennykset ja siivoukset avaimet käteen-periaatteella, jolloin asunto on täysin asuinkelpoinen työmme valmistuttua.

Häätöasunnon tyhjennys ja raivaussiivous

Raivaussiivous tulee kyseeseen silloin, kun huoneisto on tyhjennettävä ja siivottava asuinkelpoiseksi. Usein taustalla on vuokralaisen häätö, kuolema tai asukkaan heikko terveydentila. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on tottunut haastaviin ja arkaluontoisiin tilanteisiin, joten asiakas voi jättää epämiellyttävän työn vastuullemme luottavaisin mielin. Palveluun kuuluu asunnon tyhjennys, jätteiden hävitys, perusteellinen siivous, sekä desinfiointi ja hajunpoisto. Tarvittaessa poistamme kiintokalusteet ja vaurioituneet lattiapinnat ja hävitämme kodinkoneet.

Ota meihin yhteyttä, mikäli tarvitset lisätietoa tai tarjouksen erikoispuhdistuspalveluistamme!