Ota meihin yhteyttä, mikäli kiinteistösi ta irtaimistosi tarvitsee hajunpoistoa!

Hajunpoisto voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun asunnosta halutaan hävittää lemmikkien tai tupakansavun aiheuttamia hajuja. Usein onnistunut hajunpoisto vaatii hajunlähteen poistamisen, puhdistuksen, sekä koneellisen hajunpoiston. Kokenut henkilökuntamme hoitaa hajunpoistotyöt tehokkaasti ja luotettavasti.

Hajunpoistopalvelumme

  • Autojen sisäpuhdistus ja hajunpoisto
  • Asuntojen hajunpoisto
  • Eläinten aiheuttamien hajujen poisto
  • Tupakanhaju
  • Kalmakohteiden hajunpoisto
  • Irtaimiston hajunpoisto

Koneellinen hajunpoisto

Otsonointi

Lähtökohtaisesti otsonointia ei enää suositella, sillä otsoni on erittäin voimakas hapetin, joka suurina pitoisuuksina tuhoaa home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Otsoni saattaa reagoida pintamateriaalien kanssa ja tuottaa terveydelle haitallisia, jopa vaarallisia yhdisteitä, kuten formaldehydiä. Vain ammattilainen saa suorittaa lyhytaikaisen otsonoinnin!

Plasmaionisaattori

Turvallisempi vaihtoehto otsonigeneraattorille on plasmaionisaattori, joka tuottaa ensisijaisesti singlettihappea. Tämä aktiivinen happi toimii otsonin tavoin ja on tehokas hapetin, mutta ei sisällä materiaaleille tai terveydelle haitallisia määriä otsonia. Laitteen läpi virtaava ilma käsitellään hohtopurkauksella, eli ionisoinnilla. Imuilman epäpuhtaudet, kuten virukset, bakteerit ja homesienet hajoavat oksidatiivisesti. Tätä hajoamista tukee lisäksi vielä hydroksyyliradikaalit.

otsonointi ja ionisointi puhdistaa epäpuhtauksia

Ionisaattori

Ioneita, eli sähköisesti varautuneita molekyylejä tai atomeita, tuotetaan ionisointiprosessissa koronapurkauksen avulla. Varsinainen ionisointi toteutetaan ilmanpuhdistimissa ja ionisaattoreissa yleensä korkeajännitteisillä ionisointineuloilla. Prosessissa tuotetaan elektroneja, jotka kulkevat pitkin suljettua virtapiiriä kohti ionisointineulan kärkeä. Lähestyessään ionisointineulan kärkeä elektronit ovat pakotettu tiiviiksi rykelmäksi. Koska elektronit luonnostaan hylkivät toisiaan, paine kasvaa liian suureksi elektronien saavuttaessa ionisointineulan kärjen, jolloin ne ”hyppäävät” lähimpään ilman molekyyliin. Kiinnittyessään ilmassa leijuvaan molekyyliin, elektroni varaa molekyylin sähköisesti, muuttaen sen ioniksi.

Kuivasavudesinfiointi

Kuivasavudesinfiointia käytetään mm. homeiden tuhoamiseen, sekä erilaisiin hajunpoistoihin (esim. kellari, savu, viemäri ja tupakka). Tämä kemiallinen hapettaminen on erittäin tehokas menetelmä homeiden ja niiden itiöiden tuhoamiseen esimerkiksi erilaisten kosteus- ja homevauriosaneerausten yhteydessä. Kuivasavudesinfioinnissa tuotetaan koneellisesti erittäin hienojakoista aerosolisumua, joka tunkeutuu erilaisiin rakenteisiin tehokkaasti. Pinnoille laskeutuessaan sumu muodostaa ohuen ja näkymättömän kemikaalikalvon. Tämä kalvo sitoo mikrobit ja homeitiöt, jotka tuhoutuvat aineen sisältämien hapettavien ainesosien hapettamisreaktiossa. Kuivasavu on nimensä mukaisesti “kuivaa”, joten siitä ei aiheudu kosteusrasitusta rakenteelle.

Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat lisätietoa tai tarjouksen hajunpoistosta!